Veelgestelde vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen over boeken, eboeken, bestellen, leveren en klantenservice. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. 

Over ons

Ik heb een artikel over een interessant onderwerp. Kan dit geplaatst worden?

Wij plaatsen interessante artikelen graag in onze Knowledge Base. Je kunt contact met ons opnemen door te mailen of het contactformuier in te vullen.

Is er oefenmateriaal beschikbaar bij de boeken?

Bij onze boeken leveren wij aanvullende materialen zoals opgaven, casussen en een examenmatrijs. Vaak kun je die op onze website zelf downloaden. Meer materialen zijn op aanvraag of tegen een vergoeding beschikbaar.

Kan ik een beoordelings- of gebruikersexemplaar krijgen?

Wij verstrekken een gebruikersexemplaar als het boek wordt voorgeschreven aan minimaal 25 studenten. Wij vragen een bijdrage in de verzend- en administratiekosten.

Voor het aanvragen van een beoordelingsexemplaar ontvangen wij graag een gemotiveerd verzoek. Wij vragen een bijdrage in de druk- en verzendkosten.

Vragen over boeken

Waar kan ik terecht met vragen over de inhoud van een boek?

Met vragen over de inhoud van een boek, aanvullende materialen of de auteur, kun je terecht bij uitgeverij Econtentenzo.

Ik wil een auteur van een boek iets vragen. Kunnen jullie mij de contactgegevens sturen?

Helaas is dit niet mogelijk in verband met de privacy. Veel informatie over de auteurs staat bij de boekinformatie op onze website. Je kunt ook op zoek gaan naar de website van de auteur. We kunnen je wel met de auteur in contact brengen. Neem hiervoor contact op met uitgeverij Econtentenzo.

Zijn de prijzen van de boeken op de website inclusief btw?

Ja, de prijzen op de website zijn inclusief btw: 9% voor papieren boeken en digitale boeken (luisterboeken en eBooks) en 21% voor overige producten, zoals kalenders, cd-roms en spellen.

Dezelfde titel, een andere prijs. Hoe kan dat?

Vaak worden boeken op verschillende manieren uitgegeven. Bijvoorbeeld een luxe-editie en een normale editie. Of een paperback, hardcover of eBook. Elke editie heeft een eigen ISBN en een eigen prijs.

Vragen over eBooks

Wat zijn eBooks?

EBooks zijn digitale versies van boeken die je kunt lezen op eReaders, computers, tablets en telefoons. Een besteld eBook heb je binnen enkele seconden in je mailbox.

Wat is een watermerk?
Een watermerk is een beveiliging op een eBook. Het is een techniek waarmee in het ebook wordt vastgelegd wie de koper van het boek is. Dit gebeurt met zichtbare en onzichtbare kenmerken. Als gebruiker kun je meteen het eBook lezen zonder ergens in te loggen. Verspreid je als koper het eBook op illigale wijze via bijvoorbeeld internet, een USB-stick of via social media, dan ben je strafbaar. Stichting Brein kan jou via het watermerk vinden. De uitgever kan dan een schadevergoeding eisen. 

Kan ik ebooks ook lezen op mijn iPad of andere tablet?
Ja, dat kan.

  • Voor Apple: Open de ePub in iBooks.
  • Voor andere tablets: Kijk op jouw tablet welke programma (of app) lezen van ePubs ondersteunt.
  • Heb je een PDF als ebook, dan kun je hem gewoon openen op je iPad.

Mag ik ebooks delen met vrienden en familie?

Nee. Je mag een ebook niet delen. Ook niet een ebook met een watermerk. Of een ebook zonder beveiliging. Je mag een ebook wel op meerdere decives zetten (ereader, telefoon, tablet, computer) zolang die devices maar in jouw bezit zijn. 

Bestellen van boeken

Wie voert mijn bestelling uit?

Het CB in Culemborg verpakt en verzendt de boeken, net als bij elke andere internetboekhandel zoals Ako.nl, Bruna.nl en Bol.com. Als je een eBook bestelt, ontvang je na betaling een link om het boek te downloaden.

Bij wie kan ik informatie krijgen over mijn bestelling?

Met vragen over de levering of betaling van een boek kun je terecht bij de klantenservice.

Waar staan de leveringsvoorwaarden?
De leveringsvoorwaarden kun je hier inzien.

Waar kan ik met een klacht terecht?

Is een boek niet aangekomen? Is er een misdruk? Is het boek beschadigd? Heb je andere klachten? Of heb je verbetersuggesties? Meld dit dan bij de klantenservice.

Let op: Bij constatering van transportbeschadigingen van een artikel moet je direct contact opnemen, binnen één werkdag na ontvangst. Als je te lang wacht, kunnen we het artikel helaas niet meer vervangen. We kunnen dan geen onderscheid meer maken tussen door jou aangebrachte schade en transportschade.

Levertijd en verzendkosten

Wat is de levertijd van een boek?

De levertijd van een fysiek boek naar een adres in Nederland is een of twee dagen. Er staat altijd een indicatieve levertijd bij het boek. Is een titel tijdelijk niet leverbaar, dan wordt dit ook vermeld. Een eBook wordt binnen enkele sekonden geleverd.

Hoe lang is de levertijd van een bestelling naar Vlaanderen?

Bij alle boeken staat een indicatieve levertijd voor Nederland. Voor Vlaanderen geldt dat je hier 1 tot 5 werkdagen bij op moet tellen.

Wat zijn de verzendkosten?

De verzendkosten zijn afhankelijk van het totale bedrag van jouw bestelling is. In de winkelwagen kun je altijd zien wat de verzendkosten zijn.

Retourneren van boeken

Kan ik mijn bestelling retour sturen?
Je kunt je bestelling, mits in originele staat en verpakking, zonder opgave van reden binnen 14 dagen retourneren. Deze termijn gaat in op de dag van ontvangst van het product. De kosten van het retourneren van de bestelling komen helaas voor jouw rekening. Alleen op deze manier kunnen we de prijzen/verzendkosten voor onze producten laag houden. We betalen jou de prijs van het product terug en de eventueel door jou betaalde verzendkosten bij aanschaf van het product.

Hoe snel krijg ik het bedrag dat ik betaald heb terug als ik een product retour stuur?
Binnen 14 dagen na terugzending van het product storten wij het betaalde bedrag voor het product terug en de eventueel door jou betaalde verzendkosten.

Uitgeverij Econtentenzo

Klantenservice

De klantenservice wordt uitgevoerd door Vrije Boeken in Amersfoort.

Indien je vragen hebt over de levering of betaling van een boek, neem dan met hen contact op.

 

    Uw internetbrowser is verouderd.

    Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.