Webcare

Hardcopy en Ebook

Auteur(s): Renée van Zijl


De inzet van touchpoints

Hardcopy en Ebook

Auteur(s): Renée van Zijl


Van, voor én samen: delen van kennis

Dit is uitgeverij Econtentenzo

Uitgeven van aantrekkelijke, educatieve content in samenwerking met auteurs en andere professionals binnen een kennisplatform, is mijn ambitie. Om dit te realiseren heb ik uitgeverij Econtentenzo gelanceerd. De eerste stappen zijn gezet maar het platform is nog volop in ontwikkeling.

Het idee voor een uitgeverij is ontstaan vanuit de behoefte om als schrijver meer invloed te hebben op de inhoud en distributie van content en er simpelweg, meer aan te verdienen. Met mijn zakenpartner en vriendin Désirée van Osch heb ik hier regelmatig over gespard. Dit idee heb ik verder uitgewerkt. Nu ben ik zo ver dat ik de website van Econtentenzo en een eerste boek kan lanceren.

Visie op de distributie van content

Econtentenzo ontwikkelt en distribueert content in vooral digitale vorm. De inhoudelijke kwaliteit van een ebook is vergelijkbaar met die van een papieren boek, de gebruiksmogelijkheden zijn echter groter. Econtentenzo gelooft in digitale distributie van content omdat dit het lezen en studeren gemakkelijker en goedkoper maakt. Een lezer kan een ebook kopen of streamen. Een ebook is te lezen op alle devices en biedt geavanceerde studiemogelijkheden. Een student van de toekomst leest zijn ebook op een plek en tijdstip naar keuze: in de trein of auto, op de bank of achter een bureau, in bad of in bed. Hij bewerkt en verwerkt zijn lesstof digitaal en laat soms delen voorlezen. Dit is wat een goed ebook kan bieden. Iedereen die content maakt kan een ebook uitgeven. Een ebook is snel aan te passen, de productkosten zijn laag en de oplage is flexibel.

Uitgeefconcept

Econtentenzo werkt van, voor én samen met auteurs en andere professionals. Zij biedt een platform aan auteurs om zich te profileren. Een auteur levert content aan, die bewerkt wordt tot een goed leesbaar en vormgegeven product, digitaal en/of in print. De auteur zorgt samen met de uitgever voor promotie van deze content en die van andere auteurs van Econtentenzo. Auteurs zijn de ambassadeurs van Econtentenzo.

Ook vormgevers, illustratoren en fotografen krijgen de kans om hun werk te laten zien en zich te profileren via het kennisplatform. Zij verzorgen een aantrekkelijke en uitdagende vormgeving en uitstraling van de content.

Econtentenzo biedt auteurs en vormgevers de mogelijkheid om aan dit uitgeefconcept deel te nemen. De auteur blijft het auteursrecht behouden. De rechten op de vormgeving blijven bij de vormgever. Wij gaan ervan uit dat noch auteur noch vormgever een vergelijkbaar product elders uitgeeft, dat sterk concurreert met de uitgave bij Econtentenzo. Dit is immers niet in hun belang.

Geïnteresseerd?

Beschik je over goede content?  Denk je dat deze content voor een brede doelgroep interessant is?  Of ben jij een talentvolle (beginnende) vormgever, fotograaf of illustrator? Wil jij jouw werk laten zien aan een brede doelgroep? Denk je dat jouw werk voor de doelgroep interessant is? Neem dan contact op via het contactformulier of per email: info@econtentenzo.nl.

Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.