Over mij

Al jaren ben ik bezig met onderwijs: adviseren, doceren, examineren, schrijven en ontwikkelen. Sinds 2006 werk ik als zelfstandig adviseur en ontwikkelaar voor het onderwijs. Ik ben gespecialiseerd in het ontwikkelen van leermiddelen en exameninstrumenten én in kwaliteitsaudits. Schrijven doe ik al jaren. Ik heb meegewerkt aan meerdere boeken. Ik ontwikkel leermiddelen. Ik schrijf contexten voor simulaties. En ik schrijf regelmatig teksten voor Edu’actief, uitgever van doelgericht.info en scoren.info voor de commerciele beroepen in het mbo.

In 2015 ontstaat het plan voor uitgeverij Econtentenzo, een kennisplatform voor auteurs. Het idee komt voort uit de behoefte van mijzelf en ook Désirée van Osch om meer invloed te hebben op de inhoud en distributie van eigen content, om samen met auteurs aan een platform te werken en kennis te delen én om andere professionals een kans te bieden zich te profileren. Dit plan kreeg langzaam vorm: door te praten met experts, door het ontwerpen en vullen van de website Econtentenzo, maar vooral door een eerste boek helemaal zelf uit te geven. Zo leerde ik veel over uitgeven, redigeren, vormgeven, epubs maken en drukken.

Mijn eerste boek in eigen beheer is ‘De inzet van touchpoints. Moderne mediaplanning’ waarvan in november 2019 de tweede druk verschijnt. In 2018 verscheen het boek 'Webcare. Een tool voor relatiemanagement.' Ik heb nog vele ideeën, schrijf- en uitgeefplannen.

Ik ben eigenaar van uitgeverij Econtentenzo én van onderwijsadviesbureau Zelma Consulting.

De inzet van touchpoints

Auteur(s): Renée van Zijl

Hardcopy en ebook


Webcare

Auteur(s): Renée van Zijl

Hardcopy en Ebook


Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.